Muži hrozí pokuta až 50 tisíc korun. Foto: PČR
Chomutov

Kadaň – Zbytečný hazard předvedl v neděli odpoledne majitel jedné nemovitosti v Kadani. I přes varování meteorologů před nebezpečím požárů se pustil do „velkého úklidu“, spojeného s pálením všeho možného. Na pozemku patřícímu k jeho nemovitosti tak v odpoledních hodinách založil na vyschlé trávě dva ohně, do nichž přikládal různý směsný odpad včetně například lina, plastů apod.

Hustý tmavý dým stoupající k obloze vyděsil obyvatele okolních nemovitostí, kteří přivolali hasiče. Zpočátku to podle oznamovatele dokonce vypadalo, že kouř se valí z blízkého paneláku. Na místo vyrazili kromě hasičů také policisté.

Na pozemku hořela dvě místa o rozměrech cca 9x8 a 6x6 metrů, jednalo se o neohraničená ohniště. Oheň z nich se naštěstí nikam nerozšířil, hasiči ho vzápětí zlikvidovali a nevznikla tedy žádná hmotná škoda. „Jednání majitele, který odpad pálil, však policisté kvůli spáchání přestupku proti zákonu o ochraně ovzduší oznámili příslušnému správnímu orgánu. Dotyčnému hrozí pokuta až do výše 50 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

V neděli panovalo sucho a větrno. Přesto muž pálil vše, co mu přišlo pod ruku na neohraničeném ohništi. Foto: PČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru