Klášterec nad Ohří – V letním kině v Klášterci nad Ohří bylo pokáceno 13 stromů. Hrozilo, že by mohly při větru spadnout.

Pokácené stromy. Foto: archiv radnice

Provozovatel kina zadal požadavek na posouzení zdravotního stavu stromů. Z posudku vyplynulo, že některé stromy jsou ve špatném zdravotním stavu. Příčina tkví pravděpodobně již v minulosti, kdy při stavbě letního kina došlo k přihrnutí hlíny ke stromům. To podle odborného posudku zapříčinilo hypoxii kořenů a změny vodního režimu, což vedlo k vnitřní destrukci pletiv a k narušení stability stromů.

K pokácení daly souhlas orgány ochrany přírody a krajiny a památkové péče. V minulých týdnech šlo k zemi 13 stromů. U dalších 19 se v současné době dokončují prořezávky. V budoucnu by v letním kině měly být vysazeny nové vhodné dřeviny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru