Chomutov, Ústí – Zatoulané divoké zvíře ve městě znamená vždycky problém. V Chomutově a Ústí nad Labem v krátké době po sobě řešili, co se zraněnými liškami, které se z lesa zatoulaly až k lidem. Zatímco v Chomutově veterinář okamžitě rozhodl o utracení šelmy, v Ústí se na záchranu lišky podepisovala petice.

Zatoulaná liška z Chomutova. Foto: Měp Chomutov

V Chomutově se liška zaběhla na začátku tohoto týdne na zahradu Klokánku na Kamenném Vrchu. O divokém zvířeti byla telefonicky informována městská policie. Na místo vyjela hlídka strážníků. „Liška se jevila jako zraněná. Strážníci tedy přivolali veterináře. Ten rozhodl, že život šelmy ukončí injekcí,“ sdělil mluvčí strážníků Vladimír Valenta.

Problémy se zatoulanou liškou měli na konci února v Ústí nad Labem. Zvíře se zde zabydlelo v areálu ústecké nemocnice. Lišku se nejprve snažili odchytit strážníci. Když nebyli úspěšní, chtěli ji myslivci zastřelit. Tvrdili, že se šelma chová divně, je zřejmě zraněná. Lidé na internetu ovšem začali s liškou soucítit a byli rezolutně proti jejímu usmrcení. Dokonce za její záchranu zorganizovali petici, kterou podepsalo několik stovek občanů. O tom, jak ústecký „hon“ na lišku nakonec dopadl, nejsou žádné informace.

Liška u ústecké nemocnice. Foto: Měp Ústí nad Labem

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru