Chomutovsko – Na Chomutovsku stále přetrvávají problémy s pitnou vodou, která zapáchá po bahně. Severočeské vodovody a kanalizace si k vyřešení problému přizvaly největší odborníky z oblasti výroby pitné vody. Zároveň opět zdůrazňují, že voda, která lidem teče z kohoutků, je zdravotně naprosto nezávadná!

Do domácností na Chomutovsku proudí voda z úpravny Hradiště. Podle vodařů se v nádrži v důsledku klimatickým podmínek změnila kvalita surové vody, což je příčina jejího zápachu. Vodaři teď řeší co s tím, na pomoc si přizvali i největší odborníky na výrobu pitné vody.

Na vodu „vonící“ po bahně si stěžovali v posledních dnech hlavně lidé z Klášterce a Kadaně ale též někteří obyvatelé Chomutova. Mimořádně rozbory ale nezjistily, že by bylo něco v nepořádku. „K dnešnímu dni provedli Severočeské vodovody a kanalizace 112 mimořádných rozborů, počínaje kontrolou surové vody v nádrži, na úpravně vody a v distribuční síti. Výsledky potvrdily kvalitu vody a zdravotní nezávadnost,“ stojí v písemném vyjádření společnosti.

Voda zapáchá na různých místech. Podle vodařů je nepříjemně cítit hlavně po zahřátí. Společnost jednotlivé stížnosti občanů řeší vždy přímo s konkrétním zákazníkem. V dané lokalitě odkaluje vodovodní řad. Lidé mohli postřehnout i navýšení zápachu chloru v pitné vodě. Ke zvýšení chlorace společnost přistoupila jako k jednomu z technologických a provozních opatření, které v současné době činí.

O problémech, které mají lidé s páchnoucí vodou, jsme psali zde:

[article]4895[/article]

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru