Chomutov - Před několika dny přicestoval do zooparku mladý orel východní. Přesun devítiletého samce ze Zoo Tallin do Zooparku Chomutov doporučila koordinátora chovu těchto vzácných dravců z moskevské zoo.

V současné době si samec zvyká na nové prostředí a daří se mu dobře. „Naše samice už má zkušenosti s odchovem mláďat a tak věříme, že s mladým samcem vytvoří perspektivní chovný pár,“uvedl zoolog Miroslav Brtnický.

Nejtěžší dravce světa chová zoopark od roku 2000. Ve volné přírodě se vyskytuje na Kamčatském poloostrově, v pobřežních oblastech Ochotského moře jižně až po řeku Amur a severně po Sachalin a Šantarovy ostrovy v Rusku. Je částečně tažný se zimovišti na jihu Kurilských ostrovů a na ostrově Hokkaidō v Japonsku. Živí se rybami, převážně lososy, pstruhy a treskami.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru