Zajímavost ze zooparku: Terárium je plné mláďat, jen želvám se do páření příliš nechtělo
O mláďata blavorů je poměrně velký zájem, chomutovská mláďata je dnes možné vidět v zoologických zahradách v Praze, Stuttgartu, Berlíně či Erfurtu.
Chomutov

Chomutov - Letošní rok je pro teraristy chomutovského zooparku velice úspěšný a plodný. Podařilo se jich odchovat již pětadvacet mláďat agamy hardún a pyšní jsou také na šest mláďat blavora žlutého, což je největší druh slepýše.

Šedavě zbarvená mláďata blavora se vylíhla v zázemí terária počátkem srpna. „Jsou naší chloubou, v rámci Unie českých a slovenských zoologických zahrad jsme jediní, komu se daří je rozmnožovat,“ prozradil Jaroslav Zelinka, herpetolog chomutovského zooparku. Za první odchov v roce 2008 také zoopark získal druhé místo v prestižní soutěži Bílý slon, v níž zástupci zoologických zahrad oceňují nejlepší odchovy roku.

O mláďata blavorů je poměrně velký zájem, chomutovská mláďata je dnes možné vidět v zoologických zahradách v Praze, Stuttgartu, Berlíně či Erfurtu. I letošní háďata už jsou zamluvená, poputují do pražské a plzeňské zoo.

1309zoozelva

Není to však jediný letošní odchov, na který je terarista hrdý. Ze tří snůšek vajec se podařilo odchovat například pětadvacet mláďat agamy hardún. Rodinka želv stepních se na rozdíl od agam rozrostla o jediný přírůstek. „Je to vzhledem k letošním vysokým teplotám a malé iniciativě želv k páření,“ podotkl k tomu Zelinka. Také malá želvička už má domluvený nový domov.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru