Léta chátrající škola na Kamenném vrchu půjde konečně k zemi. Demolice začne už za pár dnů
Chátrající škola na Kamenném vrchu.
Chomutov

Chomutov - Prázdnou a léta nevyužívanou školu na Kamenném vrchu v Chomutově čeká konečně demolice. Začít by měla na přelomu listopadu a prosince. Informovalo o tom město Chomutov.

Demolice šestipavilonové školy je rozdělena na dvě etapy. V první se bude bourat pavilon prvního stupně, kuchyň s jídelnou a zadní jednopatrový pavilon, kde byly učebny a družiny. Zbourá se též spojovací chodba do zadního pavilonu a přilehlé zpevněné plochy. Demolice je plánovaná zhruba na čtrnáct týdnů.

Druhá etapa proběhne až příští rok, na její realizaci se město pokusí získat dotační prostředky.

Termín a způsob revitalizace nově vzniklé prázdné plochy případně určí získaná dotace, v první fázi bude místo zatravněno.

Do opuštěné školy se léta stahovali narkomané, bezdomovci a mládež z okolí. Často uvnitř hořelo. Už na začátku jara proto město začalo prostory vyklízet, aby zde vandalové již nic nenašli, a připravovalo tím též budovy na podzimní demolici.

Město hledalo roky pro prázdnou školu náhradní využití, ale marně. Ozvalo se několik investorů, ale žádný neměl životaschopný projekt.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru