V areálu bývalých kasáren v Kadani byly vysázeny nové stromy. Sníží prašnost u rodinných domů
Vysázené okrasné jabloně, třešně a hrušně. Foto: facebook/Jiří Kulhánek
Chomutov

Kadaň – Třicet nových stromů bylo vysazeno v areálu bývalých kasáren v Kadani. Rovným dílem, tedy po deseti kusech, se jedná o okrasné jabloně, třešně a hrušně. Jejich výsadbu zajistila pro město odborná zahradnická firma a podstatnou část financí Nadace ČEZ prostřednictvím grantu Stromy. V budoucnu košaté koruny stromů mají zabránit prašnosti do obytné zóny, která se nachází hned za betonovým plotem areálu určeného pro komerční účely.

„Průmyslový areál má již ze dvou stran vybudovaný zelený pás. Potřebovali jsme ovšem zazelenit ještě jeden travnatý pás, který areál odděluje od zástavby rodinných domů. Vhodné okrasné stromy proto opět o něco zlepší životní prostředí obyvatel Kadaně, jednak omezí prašnost a také poskytnou stín chodcům. Jsme rádi, že nám Nadace ČEZ pomohla finanční částkou 150 000 korun. Zbylých 50 000 dodalo ze svého rozpočtu město,“ uvedla Jitka Žáková, referentka odboru životního prostředí Městského úřadu Kadaň.

Čtyři sta podpořených projektů výsadby zeleně a 92 125 vysazených stromů - to je osmiletá bilance grantu Stromy z let 2011 až 2018. Letos v rámci jarní výsadby do ní zatím přibylo dalších 25 projektů za celkem 2 970 691 korunu.

0305vysadba

 Výsadbu stromů zajistila pro město odborná zahradnická firma          Foto: ČEZ, Ota Schnepp

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru