Národní demokracie brojí proti vystoupení rappera Radka Bangy na základní škole: Neposílejte tam své děti!
žádost školy o potvrzení účasti dítěte určená rodičům. Foto: ND Chomutov
Chomutov

Chomutov - 14. října hostí Základní škola Hornická rappera Radka Bangu s hudebním programem zaměřeným na prevenci sociálně-patologických jevů. Bangova hudba je však podle členů Národní demokracie Chomutov plná vulgarit, nenávistných textů zejména vůči ženám či vyzdvihování Romů. Navzdory avizovanému cíli přednášky lze tedy očekávat přesný opak. Vystoupení financuje Statutární město Chomutov.

Z obav o vhodnosti vystoupení pro školáky a rozdmýchávání nenávisti mezi romskými a českými dětmi oslovili zástupci Národní demokracie Chomutov ředitele školy p. Macha a požádali, zda by zvážil pozvání respektovanějšího řečníka. Podle ředitele k tomu není důvod, přednáška se na škole konala již minulý školní rok.

„Jeho vystoupení se setkalo u našich žáků s velmi pozitivním přijetím. Metodička prevence i ostatní pedagogové, přítomni na vystoupení, jej hodnotili jako velmi profesionální, kvalitně připravené a vhodné pro žáky právě pro prvky prevence rizikového chování založené na osobní zkušenosti vystupujícího,” píše ve své odpovědi. Ačkoliv toto chtěli zástupci ND Chomutov ověřit, na internetu nelze dohledat záznam žádné Bangovy přednášky delší než tři minuty, přestože s programem má jezdit po školách již 8 let.

V souvislosti s tímto Národní demokracie Chomutov důrazně doporučuje rodičům školáků navštěvujících ZŠ Hornická, aby nepotvrzovali účast svých dětí na Bangově vystoupení a nevystavovali je tak rizikům plynoucích z jeho předpokládaného obsahu.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru