Kladivem třískal do dveří, policistu praštil lahví do hlavy! Takhle řádil mladík v paneláku na chomutovském sídlišti
Zdroj: FB Městská policie Chomutov
Chomutov

Chomutov - Jako smyslů zbavený měl řádit minulý čtvrtek na chomutovském sídlišti jeden z obyvatel panelového domu. V pozdních večerních hodinách měl mladý muž nejprve vytrhnout dvířka u poštovní schránky od jednoho z bytů, jít s nimi před dům a opakovaně je házet do okna bytu.

Pak si šel domů pro kladivo, s nímž poté dle dosavadních zjištění začal mlátit do vstupních dveří jednoho z bytů a přitom ještě jeho obyvatelce vyhrožoval zabitím. V důsledku úderů kladivem došlo dokonce k proražení těchto dveří. Počínání mladíka ovlivněného alkoholem tím ještě zdaleka neskončilo.

"Zmíněným kladivem měl mlátit i do dalších dveří od jiného bytu, které byly také poškozeny. Před hlídkou přivolané policie se pak schoval k sobě do bytu. Po opětovných výzvách policistům nakonec otevřel, avšak přitom měl po jednom z nich hodit skleněnou láhev. Ta policistu zasáhla do hlavy a způsobila mu naštěstí jen hematom," uvedla k incidentu policejní mluvčí Miroslava glogovská.

Policisté poté útočníka zpacifikovali a zadrželi. Následná dechová zkouška ukázala, že mladý Chomutovan požil alkohol. Po vystřízlivění v policejní cele si agresor další den převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. Vyšetřovatel jej viní hned z několika trestných činů, a to z násilí proti úřední osobě, poškození cizí věci, z nebezpečného vyhrožování a z pokusu porušování domovní svobody.

Muži, který se ke svému jednání doznal a uvedl, že roli v něm sehrál alkohol, nyní v případě prokázání jeho viny soudem hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. "Celková škoda, způsobená jeho počínáním na fasádě domu a dveřích bytů, byla předběžně vyčíslena na 22 tisíc korun," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru