Několikrát trestaný muž z Chomutovska znovu kradl! Z vězení se přitom vrátil na podzim
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Chomutovští policisté objasnili případ krádeže v bytě, který se měl stát v obci Jirkov a také vloupání do sklepní kóje v panelovém domě v Chomutově.

Muž ve věku 32 let z Chomutovska nyní čelí obvinění z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Nekradl poprvé, je několikrát soudně trestaný a z vězení se vrátil loni na podzim.

Podle policie měl muž v Chomutově v bytě, kde bydlel spolu s přítelkyní u její matky, odcizit klíče od sklepa. Těmi se dostal do suterénu domu a tam násilím překonal uzamčenou jednu kóji s úmyslem odcizit věci. Na místě nic neodcizil a klíče vrátil zpět na původní místo.

Druhý případ se udál v Jirkově. Obviněný přišel za svým známým, se kterým se bavil přede dveřmi jeho bytu. U něj byl zrovna v bytě na návštěvě jeho kamarád, který znal muže přede dveřmi a se kterým se též dal do hovoru. Muž na krátký okamžik na chodbě před bytem osaměl a využil toho. Hned u dveří sáhl na věšák a odcizit měl svazek klíčů. Následně odešel s oběma muži z domu ven, kde se každý vydal jiným směrem.

Filuta se ale záhy do bytu vrátil. Odemkl si klíči vchodové dveře i dveře od bytu známého a z bytu měl odcizit dva mobilní telefony a notebook. Ten zpeněžil, mobily údajně spolu s odcizenými klíči hodil do vodního toku. Policisté notebook zajistili v jedné zastavárně a vrátí ho zpět poškozenému. Ten vyčíslil způsobenou hmotnou škodu na částku 9 400 korun. Obviněný je stíhán na svobodě.

(LS)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru