Dětská hřiště v Jirkově jsou pravidelně udržována. V Olejomlýnském parku přibudou nové houpačky
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Jarní počasí vybízí k venkovním aktivitám na dětských hřištích a sportovištích. Jirkov spravuje ve spolupráci s městskou firmou Onza 11 dětských hřišť a několik sportovišť. Město tam provádí pravidelné kontroly, aby bylo vše pro malé i větší návštěvníky na hřištích bezpečné.

Město se stará také o dětská hřiště a sportoviště v ulicích Na Borku, Krušnohorská, Alešova, K. Popelky, Kludského, Na Skalce a na Březenci, dále o areál v Mládežnické ulici, v Olejomlýnském parku i o další sportovní plochy. Na všechna pískoviště byl navezen nový písek. Herní prvky kontroluje certifikovaná společnost, které neunikne ani chybějící krytka na šroubku.

Životnost některých prvků se léty užívání snižuje, proto jsou pravidelně nahrazovány novými. Letos se bude takto nahrazovat třeba dvojhoupačka v bloku Alešovy ulice. A chystá se i instalace nové houpačky v Olejomlýnském parku sestávající ze dvou sedáků a jednoho hnízda (viz snímek). V plánu je též obnovení malovaných hřišť a jejich rozšíření. „Bohužel pravidelně narážíme na vandaly, kteří ničí, co se dá - výjimkou nejsou provozní a návštěvní řády ani oplocení,“ posteskla si Lenka Manica z odboru majetku města.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru