Knihovna v Chomutově se otevírá pro veřejnost, na náměstí ochutnáte speciality z Itálie
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Co se děje či chystá v Chomutově? Město opět zveřejnilo přehled událostí v tomto týdnu.

Italské trhy na náměstí 1. máje

Od pondělí 3. května do pátku 7. května můžete přijít ochutnat typické produkty a chutě italské gastronomie. Stánky nabízí produkty a delikatesy z jednotlivých regionů Itálie. Nakoupíte si pečivo, sýry, olivy, těstoviny a spoustu jiného a to přímo v centru města Chomutova, vždy od 9:00 do 20:00 hodin. Pořadatelem akce je Ungaro International s.r.o.

Hrajeme pro 20 ZOO

Projekt, jehož cílem je pomoci českým a slovenským zoologickým zahradám prostřednictvím velkého živého koncertu se uskuteční v neděli 9. května na Den matek. Do celé republiky bude přenášen online přenos z Liberce přes webové stránky www.hrajemepro20zoo.eu. Hlavním pořadatelem je Unie českých a slovenských zoologických zahrad, pod kterou jich spadá celkem 20 a mezi které bude výtěžek následně rozdělen rovným dílem.

Těšit se můžete na vystoupení kapely MIG 21, Rybičky 48, Dana Bárty a jiné. Program bude moderovat Libor Bouček a vy si můžete užít živý přenos s ním z pohodlí domova a přispět zároveň prostřednictvím zakoupené vstupenky pro dobrou věc, do které je zapojen i náš chomutovský Zoopark. Vstupenky jsou k dostání za 100, 300 nebo 500 korun na stránkách www.ticketstream.cz, přejeme příjemnou zábavu.

Blokové čištění

Každoroční blokové čištění probíhá i v letošním roce a tento týden konkrétně v ulicích: 4. 5. Čelakovského, Stromovka, Okrajová, Cyklistická stezka; 5. 5. Mostecká, Přemyslova, Tomáše ze Štítného, Politických vězňů, Dostojevského, Želivského, SNP, Krokova, kpt. Jaroše; 6. 5. Přísečnická, Přemyslova, Scheinerova, Maroldova, Krátká. V ulicích Okrajová, Přemyslova a na parkovišti u Jezera bude po dobu blokového čištění umístěn kontejner na velkoobjemový odpad.

Zápis do mateřských škol pro rok 2021/2022

Termín zápisů je od 3. do 14. května. Z důvodu virové pandemie a vydaných platných opatření jsou i pro letošní rok zápisy bez osobní přítomnosti dětí a zákonných zástupců ve škole. Je tedy upřednostněno podání přihlášky datovou schránkou, emailem s elektronickým podpisem, poštou a v krajním případě dle konkrétní situace osobním podáním ve škole. Veškeré bližší informace naleznete na oficiálním webu města Chomutova https://bit.ly/33h2mBu a na stránkách konkrétní mateřské školy.

Prodloužení termínu výstavy v chomutovském muzeu

Chomutovské muzeum se účastní Česko-německého přeshraničního projektu s názvem Umění pozdního středověku v hornické oblasti Krušnohoří. Výstava je pro návštěvníky připravena v útrobách starobylé radnice na náměstí 1. máje. Z důvodu vládních opatření jsou bohužel muzea ještě uzavřena, ale zájemci si mohou udělat virtuální návštěvu muzea a vše si prohlédnout online na stránkách https://www.muzeumchomutov.cz/ , až do 29. května.

Chomutovská knihovna se otevírá pro veřejnost

V rámci rozvolnění některých vládních opatření je možné, aby byla městská knihovna v Chomutově opět přístupna veřejnosti. Zájemci si tak mohou půjčovat, vracet, vyzvedávat rezervace osobně v knihovně i na pobočkách v běžném otevírací době. Nadále není k dispozici přístup k PC, internetu, kopírce a relaxačním zónám. Aktuální informace naleznete na facebooku chomutovské knihovny nebo na oficiálních stránkách https://www.chomutovskaknihovna.cz/ .

Den vítězství a osvobození od fašismu

Tuto sobotu 8. 5. 2021 vedení města Chomutova v čele s primátorem města Markem Hrabáčem uctí památku padlých položením květin a věnců u památníků. Pietní akt bude probíhat u památníku padlých rudoarmějců na hřbitově v Chomutově, u památníku obětem válek v městském parku v Chomutově, u památníku pochodu smrti v Domině a také u památníku v Údlicích. Akce se uskuteční dle platných hygienických a bezpečnostních nařízení a doporučení vlády ČR. Žádáme tedy účastníky o jejich dodržování, děkujeme.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru