Tomíci opět uklidili Jirkov. Sesbírali 290 kg odpadu!
foto zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Jirkovští tomíci se opět pustili do venkovního úklidu odpadků. Letošní akce byla odlišná v tom, že úklid zvládli sami. Zachovali tradiční úklidovou trasu – Školní ulice, les mezi sportovištěm a ZŠ Krušnohorská, kolem domu seniorů, lesem k rybníku Benar a nakonec kolem rybníka Hřebíkárna.

Záslužné, ale zároveň i smutné, je konstatování, že sesbírali 290 kilogramů odpadu! Tomíci i v malém počtu 15 aktivně sbírajících účastníků posbírali zhruba stejné množství odpadu jako v předešlých letech. Tomíci se vydávají do ulic města Jirkov a přilehlého okolí dvakrát ročně.

Po úklidové akci se s radostí pustili do opékání špekáčků a uspokojili své chuťové pohárky lahodnou zmrzlinou. Odpoledne si zpříjemnili i hrou na jejich „vlastním volejbalovém hřišti“, které po ukončení hry schovají do batohu a odnesou si jej do klubovny. Kompletní fotogalerie z úklidu je zde - https://bit.ly/34u3bYy.

„Děkuji městu Jirkov za podporu úklidové akce a Krušnohorským službám, že se postaraly o svoz odpadu. Poděkování patří i rodině Brožkovcových, jejichž vozem byl svezen odpad tam, kam patří. A samozřejmě děkuji všem tomíkům za jejich aktivní sběr,“ vzkazuje vedoucí oddílu Jiří Černer.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru