Chcete mít v Chomutově hvězdárnu? Hlasujte pro ni v rámci participativního rozpočtu
Model veřejné hvězdárny F.J.Gerstnera v Chomutově. Rozměry oploceného pozemku asi 15m * 30m. Popis: 1) kancelářská buňka 2) meteorologická stanice 3) bolidová kamera 4) anténa radioastronomie 5) promítací plocha 6) hlediště 7) pozorovací plocha. Zdroj: Astronomická společnost Chomutov
Chomutov

Chomutov - V rámci participativního rozpočtu bojuje o přízeň Chomutovanů i projekt Hvězdárna F. J. Gerstnera v Chomutově. Realizací projektu by vznikla malá veřejná hvězdárna přístupná široké veřejnosti za účelem popularizace nejen astronomie, ale i dalších technických a přírodovědných oborů.

"Chceme v Chomutově vybudovat veřejnou hvězdárnu, která by se spolupodílela na přípravě mladé generace pro technické a přírodovědecké obory. Objekt, ve kterém by se setkávali lidé se společným zájmem o astronomii a přírodní vědy. Chceme nabídnout dětem, mládeži, jejich rodičům, lidem v našem městě a turistům - novou možnost využití volného času. Domníváme se, že hvězdárna by výrazně přispěla ke zvýšení atraktivity našeho města," vysvětluje Jaroslav Landa z Astronomické společnosti Chomutov a dodává:

"V případě, že se nám podaří v Chomutově realizovat projekt malé veřejné hvězdárny, chceme ji pojmenovat po Františku Josefu Gerstnerovi. Chomutov by tak získal malý, ale velmi významný objekt, který by našemu městu připomínal jeho zásluhy v oboru astronomie."

0706hvezdarna2

Chomutov - louka u kina Oko. Zde na pozemku města by mohla stát malá hvězdárna. Foto zdroj: Astronomická společnost Chomutov

O tom, zda budeme mít v Chomutově hvězdárnu, může rozhodnout i váš hlas!

Podrobný popis hlasování:

Hlasování probíhá prostřednictvím on-line hlasovací aplikace, která umožní odeslat hlas z jakéhokoliv zařízení s připojením k internetu (PC, mobil, tablet...). Každý může hlasovat pouze jednou. Před vstupem do aplikace je každý hlasující požádán o zadání telefonního čísla, na které vám bude v SMS zprávě doručen unikátní PIN kód.

Tímto způsobem je zaručeno, že každý může hlasovat pouze jednou. V hlasování můžete udělit až 7 kladných a až 3 záporné hlasy. Nemusíte rozdat všechny, je to jen na Vás. Jednomu návrhu lze udělit jen jeden hlas, ať už kladný nebo záporný.

Hlasovat mohou občané z celé ČR i ze zahraničí, protože mnozí využívají veřejná prostranství na území města Chomutova v době dovolené, při služební cestě atd.

Zde můžete hlasovat:

https://hlasovani.naschomutov.cz/nas-chomutov-2021

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru