Rekonstrukce mostu v Drmalech uzavřela cestu pro autobusy, Jirkov zajistil náhradní dopravu
Ilustrační foto: e-deniky.cz
Chomutov

Jirkov - Od pondělí 14. června do konce září letošního roku bude z důvodu provádění rekonstrukce mostu přes Přivaděč Ohře - Bílina ve Vysoké Peci uzavřena místní komunikace vedoucí přes přivaděč, po které je vedena linková doprava provozovaná Ústeckým krajem (DÚK "zelené autobusy").

Jedná se o linky 564 Chomutov, žel. st. - Hamr a 565 Chomutov - Jirkov - Most. Dotčenými zastávkami na území města Jirkova, které nebudou obsluhovány, jsou Jirkov, osada a Červený Hrádek. Ústecký kraj navrhl náhradní zastávku, a to Jirkov, školky, kterou bude nově obsluhovat linka 565 na změněné trase v době výluky, ta je ovšem pro obyvatele Červeného Hrádku v dlouhé docházkové vzdálenosti.

Byť je to náklad navíc, město zajistilo náhradní autobusovou dopravu, která bezplatně přepraví cestující na další přípoj na autobusové nádraží i z autobusového nádraží zpět do obce. Ve spolupráci s Osadním výborem město zjišťovalo informace, kolik obyvatel Červeného Hrádku využívá jaké spoje, jak často apod. a zvolilo nejvhodnější variantu. „Snahou bylo zajistit přípoje na linku 565 ve velmi ranních hodinách a v čase docházky do školy a ze školy, které se dají využít i pro cestu k lékaři a na nákupy“, vysvětluje starostka města Darina Kováčová.

Náhradní jízdní řád linky 564 a 565 se zapracovanou výlukou i jízdní řád zmiňované náhradní autobusové dopravy dostávali s předstihem obyvatelé Červeného Hrádku prostřednictvím Osadního výboru do schránek, od pátku jsou vylepené na všech dotčených autobusových zastávkách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru