V Chomutovském obchůdku našli ukryté nelegální cigarety. Teď padlo obvinění!
Ilustrační foto, zdroj: Celní správa
Chomutov

Chomutov - Tříletý trest odnětí svobody nebo zákaz činnosti hrozí 47leté ženě, kterou vyšetřovatel obvinil z trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží.

Cizinka žijící v Chomutově zde provozuje obchod s různým zbožím. Začátkem května byla v tomto obchodě prováděna kontrola, při které bylo nalezeno množství cigaret a tabáku bez platných tabákových nálepek, případně s tabákovými nálepkami cizího státu. Jednalo se o více než 5 tisíc kusů cigaret a více než 3 kilogramy tabáku, které byly ukryty v prostorách provozovny.

"Krácením spotřební daně tak měla tato cizinka způsobit škodu vyčíslenou na částku přesahující 25 tisíc korun. Poté, co se vše provalilo, byla ženě tato daň dodatečně vyměřena a dotyčná celou částku uhradila. To však nic nemění na skutečnosti, že již skladováním zboží bez nálepek sloužících k jeho označení pro daňové účely mělo dojít ke spáchání zmíněného trestného činu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Popsané skutečnosti tak žena bude zřejmě vysvětlovat před soudem, který bude ve věci rozhodovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru