Strážníci si v Jirkově posvítili na špatně parkující auta. Kde neprojeli hasiči, zasáhla odtahovka!
ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Strážníci ve spolupráci s jirkovskými hasiči v červnu uskutečnili dvě akce zaměřené na špatně zaparkovaná auta, která blokují příjezd hasičů a záchranářů. Městská policie si je vědoma nedostatku parkovacích míst ve městě, přesto připomíná, že není možné, aby motoristé stavěli auta, kde je napadne.

Obě akce se konaly v noci. Strážníci s hasiči během nich projížděli vytipované příjezdové silnice. Tam, kde se hasičské auto nevešlo, rozhodl strážník podle zákona o pozemních komunikacích o odtahu překážejícího vozidla. Každý večer byl odtažen jeden vůz.

„Smyslem akcí není znepříjemňovat život občanům, kteří se každý den potýkají s problémem parkování. Ani není potřeba naplnit městský rozpočet o částku vybranou za každý odtah. Jde nám o to, aby se motoristé naučili parkovat tak, aby nepřekáželi ostatním účastníkům provozu, především hasičům, sanitkám a policii,“ vysvětluje ředitel strážníků Martin Řehůřek. Řidiče i provozovatele vozidel zároveň upozorňuje, že tyto akce budou probíhat častěji.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru