Z bývalé mateřinky v Jirkově bude rehabilitační centrum pro děti
Z bývalé mateřinky rehabilitační centrum pro děti. Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Budova po Mateřské škole Srdíčko bude sloužit jako rehabilitační centrum pro děti s různým typem postižení. Radní pronajali objekt čp. 752 v Bezručově ulici Monice Heráňové z Jirkova, která v něm bude provozovat ergoterapii, fyzioterapii a logopedii. Nájemkyně tu chce zřídit i dětský stacionář.

Dětský stacionář bude nápomocný zdejším mateřinkám a školám. Pomůže také rodičům v péči o handicapované děti.

Radní vybírali mezi třemi zájemci. O pronájem této budovy se zahradou projevili zájem kromě ergoterapeutky i jirkovští Junáci, kteří ho chtěli využít jako klubovnu a centrum pro své akce, a chomutovský spolek Opravdové montessori, jenž provozuje komunitní školu.

K dětskému stacionáři s rehabilitací se radní přiklonili proto, že podobné zařízení na Chomutovsku citelně chybí. I v celém Ústeckém kraji je velmi málo dostupné. Terapeutka Heráňová, která působí třetím rokem na jirkovské poliklinice, chce tímto způsobem rozšířit svou stávající ordinaci. Už dnes za ní dojíždějí lidé z širokého okolí, a jak říká, dětí s různými typy postižení stále přibývá.

„Osud dětí, které nemají to štěstí být zdravé, nám není lhostejný. Jsme rádi, že pro ně jirkovští rodiče už nebudou muset hledat pomoc ve vzdálených městech. Skupina těchto dětí potřebuje zvláštní péči, a pokud jim ji může město zajistit, není o čem přemýšlet,“ vysvětluje starostka Darina Kováčová jeden z hlavních důvodů, proč se radní rozhodli pro zmíněné rehabilitační centrum.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru