Budova bývalé mateřinky v Jirkově se dočká nutných oprav, uhradí je nová nájemkyně
Nová nájemkyně si budovu po MŠ Srdíčko sama opraví. Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Budova po Mateřské škole Srdíčko je ve špatném technickém stavu, nesplňuje hygienické normy a žádá si nutnou opravu. Nová nájemkyně, ergoterapeutka Monika Heráňová, hodlá potřebné rekonstrukce financovat.

„Smlouvu o pronájmu chceme dlouhodobou. Proto nám nedělá potíže si budovu opravit,“ ujišťuje. Pro potřeby mateřinky by podle ní byla rekonstrukce objektu rozsáhlejší a dražší.

Při posuzování 3 nabídek brali radní i tyto argumenty v potaz. „Při výběru, komu budovu s přilehlou zahradou pronajmout, se jednohlasně shodli,“ podotýká starostka Darina Kováčová.

Proti vrácení školky do této vily hovoří demografický vývoj. Počet narozených dětí totiž zůstává v Jirkově už léta přibližně stejný a ostatní mateřinky jsou dlouhodobě nenaplněné (volných je přibližně ještě 100 míst).

To, že si nový nájemce sám zajišťuje úpravy či opravy pronajatých prostor, není nic neobvyklého. Stejně tak je běžné, že se na pronájmy budov nevypisuje výběrové řízení a že je rozhodnutí plně v kompetenci Rady města.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru