Cyklista se těžce zranil při sjezdu na Klínovci. Zachraňovali ho s pomocí vrtulníku
Foto: Letecká záchranná služba Armády České republiky
Chomutov

Klínovec - Ve středu krátce před devátou hodinou ranní byla aktivována posádka Letecké záchranné služby Armády ČR k pádu cyklisty na trailové trati na Klínovci v obtížně přístupném terénu. Dvacetiletý mladík si po pádu sám zavolal na tísňovou linku.

Prvotní ošetření provedli členové Horské služby z Klínovce a ve spolupráci s leteckým záchranářem HZS Plzeňského kraje byl mladík pomocí palubního jeřábu evakuován z místa úrazu na přilehlé parkoviště. Zde bylo provedeno zdravotnické ošetření  zdravotníky a s podezřením na poranění sleziny byl pacient transportován do Karlovarské nemocnice.

Shodou okolností v Karlovarské nemocnici kolem deváté hodiny zkolaboval pacient na interní ambulanci, u kterého byl prokázán uzávěr mozkové tepny (mrtvice) a během trombolýzy byl domluven překlad do Fakultní nemocnice Plzeň. Na střešním heliportu v Karlových Varech předala letecká posádka zraněného cyklistu, se kterým si místo ve vrtulníku vyměnil tento již zaintubovaný pacient a i cesta do Plzně byla využita.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru