Policisté na silnicích I. třídy kontrolovali nákladní a autobusovou dopravu. V pořádku vše nebylo
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - V pátek a sobotu se na Chomutovsku konala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená na nákladní a autobusovou dopravu.

Policisté se zajímali zejména o technický stav kontrolovaných vozidel, dodržování doby řízení, odpočinku a povinných přestávek, dokladů předepsaných pro řízení a provoz vozidel atd. K vidění byli policisté hlavně na silnicích první třídy.

Ze čtyřiceti zkontrolovaných vozidel bylo šestnáct nákladních a jeden autobus. Jeho řidič měl vše v pořádku. Přestupků se však dopustilo 5 řidičů nákladních vozidel, jejichž technický stav nebyl podle zjištění policistů vyhovující pro provoz na komunikacích.

"Celkově policisté zjistili 12 porušení zákona (většina spočívala právě v nevyhovujícím technickém stavu vozidel) a uložili pokuty ve výši 5.700 korun. Přestupek jednoho řidiče pak oznámili do správního řízení," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru