Podvod! Chomutovan měl splácet úvěr inkasem, peníze si ale nechával posílat na jiný účet
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Z trestného činu podvodu je podezřelý 50letý muž z Chomutova. Podle zjištěných informací měl před více než rokem přes internet uzavřít smlouvu o spotřebitelském úvěru na částku 50 tisíc korun.

Peníze mu byly vyplaceny na účet a úvěr měl splácet prostřednictvím inkasa. První splátka úvěru mu z jeho účtu sice ještě stržena byla. K dalším splátkám už však nedošlo. Dotyčný totiž na účtu neměl dost peněz a splácení úvěru tak znemožnil.

"Na upomínky ke splácení podle všeho nijak nereagoval a finanční prostředky si nechával posílat na jiné bankovní účty tak, aby nemohlo dojít ke strhávání splátek z účtu určeného ke splácení úvěru," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Své jednání tak bude muset zřejmě vysvětlovat u soudu. Za podvod mu v případě uznání viny hrozí až dvouleté vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru