Pošťák, školník i holič. Odsouzení ve všehrdské věznici vykonávají nejrůznější druhy profesí
Foto zdroj: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - Odsouzení Věznice Všehrdy, po částečném uvolnění protiepidemických opatření opět vykonávají ve větší míře pracovní a sportovní aktivity v rámci programu zacházení nejen v areálu věznice, ale i mimo něj. Nově i s Českou poštou.

Od poloviny června byla započata spolupráce s novým zaměstnavatelem, kterým je Česká pošta, s.p. pracoviště Ústí nad Labem, kde jsou odsouzení využíváni ke třídění listovních zásilek a balíků. Zde je zařazeno 15 odsouzených, kteří se střídají ve dvou směnách.

V současné době tak má věznice uzavřené smlouvy s jedenácti zaměstnavateli. Z toho dva zaměstnavatelé mají zájem zaměstnávat vězněné osoby až od měsíce září. Nyní odsouzení docházejí na dvě stálá pracoviště v areálu věznice, kde mají soukromé subjekty pronajaty prostory výrobní haly. Zde se kompletují a balí různé výrobky. U ostatních zaměstnavatelů, na vnějších pracovištích, jde většinou o pomocné práce charakteru stavebních prací, truhlářské, práce v zemědělství, odchyt a porážka drůbeže, práce na autovrakovišti, úklidové práce a podobně.

Ve vnitřní režii věznice je zaměstnáno cca 50 odsouzených, kteří pracují ve vězeňské kuchyni, v kuchyni pro zaměstnance, v dílně údržby, ve skladech věznice, v autoparku, v elektrodílně, dále jsou zařazeni jako školníci ve školském vzdělávacím středisku nebo na úklid v administrativních budovách, na zdravotnickém středisku a také jako obsluha a údržba čističky odpadních vod. Na oddělení výkonu trestu vykonávají odsouzení práci knihovníka a holiče.

Pod vedením odborných zaměstnanců udržují odsouzení pozemky v okolí ubytoven, včetně sportovního hřiště, které je nyní často využíváno pro trénink, k účasti na letošním ročníku Yellow Ribbon Run 2021 – Uteč předsudkům. Jednou z pracovních aktivit programu zacházení je také chov včel, pod vedením pedagožky volného času.

Věznice nyní hledá zaměstnavatele do volných prostor v areálu věznice, kde by odsouzení mohli vykonávat drobné manuální práce, například balení a kompletaci výrobků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru