Nepodvádějí trhovci na hranicích? Celníci mají kontrolní akci na EET na tržnicích
Kontrolní akce na EET na příhraničních tržnicích. Foto: Celný správa ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Celní a finanční správa zahájila dne 12. dubna kontrolní akci zaměřenou na dodržování zákona o elektronické evidenci tržeb na příhraničních tržnicích. Kontrolní akce probíhá současně na několika tržnicích ve čtyřech krajích sousedících s Německem.

Maloobchodní prodejci ve stáncích mají povinnost evidovat tržby od 1. března, kdy začala druhá fáze elektronické evidence tržeb (EET). Od 1. prosince loňského roku, kdy začal platit zákon o EET, bylo provedeno 21.577 kontrol, z toho ve 2.135 případech pracovníci celní správy a finanční správy, kteří vykonávají dozor nad EET, zjistili porušení zákona.

"Celkové výsledky za všechny kraje, kde kontrola probíhá, zveřejní tento týden Generální ředitelství cel a Generální finanční ředitelství," uvedla Jitka Blahutová z Celního úřadu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru