Opilý muž ujel od nehod, které způsobil. Sražený cyklista svým zraněním na místě podlehl
Ilustrační foto CC0
Chomutov

Otvice/Pesvice - Minulý týden ve čtvrtek krátce po osmé hodině večer přijali chomutovští policisté od záchranářů oznámení o sraženém cyklistovi na silnici mezi Otvicemi a Pesvicemi. Starší muž, kterému svědci události a následně i zdravotníci poskytli první pomoc, bohužel na místě podlehl těžkým zraněním.

Vozidlo, které mělo cyklistu srazit, se na místě nehody nenacházelo, jeho řidič totiž po nehodě pokračoval dál v jízdě. Policisté zjistili, že by se pravděpodobně mělo jednat o řidiče, který předtím v Chomutově naboural dvě zaparkovaná auta a od těchto nehod odjel, aniž by je oznámil. Dost možná si sám uvědomoval, že za volantem neměl z důvodu svého ovlivnění alkoholem co dělat. Během vyšetřování nehod zaparkovaných vozidel se podařilo zjistit totožnost hledaného řidiče a navíc i získat informaci, že měl odjet směrem do Mostu. Právě po cestě tam měl dotyčný kousek za Otvicemi s vozidlem míjet ve stejném směru jedoucího cyklistu a srazit ho.

O této nehodě jsme krátce psali již zde.

Jakmile policisté zjistili, že podezřelý z těchto dvou nehod odjel do Mostu, vyrozuměli mostecké kolegy a vydali se po řidiči a jeho vozidle tímto směrem dál pátrat. Ve spolupráci s městskými strážníky a mosteckými policisty se jim v Mostě brzy podařilo najít odstavené vozidlo, které bylo očividně poškozené a nemělo registrační značky. Krátce poté, kolem deváté hodiny večer, byl nedaleko zadržen i podezřelý, který měl registrační značky z poškozeného vozidla u sebe. Muž se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce, která ukázala hodnoty lehce přesahující dvě promile alkoholu.

Podezřelý 26letý muž byl umístěn do cely a následující den chomutovští kriminalisté zahájili trestní stíhání obviněného pro trestné činy usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky. U soudu mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru