V archeoskanzenu Březno u Loun si žáci z Chomutova vyzkoušeli, jak žili pravěcí lidé
Foto/Zdroj: Mgr. Sabina D. Fiedlerová, Základní škola Chomutov, Kadaňská 2334
Chomutov

Chomutov/Březno u Loun - Ve čtvrtek 15. září se třída 9.C z chomutovské základní školy Kadaňská 2334 vydala na cestu za poznáním. Paní učitelky jely se žáky do archeoskanzenu Březno u Loun. Zde všichni absolvovali zážitkový program, který jim pomohl pochopit rozdíly v našem životě a životě pravěkých dětí.

Děti, které žily v pravěku, neměly školu a tak se musely všechno učit od starších sourozenců a rodičů. A tak si i současné děti vyzkoušely, jak udržovat oheň, třít obilí, aby měly mouku nebo péct placky. Dokonce si mohli žáci a žákyně vyzkoušet i hudební nástroje – bubínky, chřestidla a také kravské rohy. Ty byly tím úplně nejtěžším hudebním nástrojem, jen málokomu se podařilo foukat tak, aby zvuk zněl dokonale. Do zkoušky sekání sekeromlatem, se pustili žáci s takovým zápalem, že se jim podařilo přeseknout i opravdu tlustý špalek.

1909chomutovvyletzakudobreznauloun4

1909chomutovvyletzakudobreznauloun3

1909chomutovvyletzakudobreznauloun2

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru