7. ročník hasičského víceboje Výstup na zámeckou věž: Soutěžící si sáhli až na samotné dno svých sil
Ilustrační foto CC0
Chomutov

Klášterec nad Ohří - V neděli 18. září se na kláštereckém zámku konal 7. ročník nejtěžšího hasičského závodu. V hasičském víceboji TFA, jehož anglická zkratka znamená Toughest Firefighter Alive (nejtvrdší hasič přežívá), soutěžící startují s kompletním zásahovým oděvem.

Závod, který začal v nedělních dopoledních hodinách byl rozdělen do tří kategorií, z nichž první tvořili profesionální a dobrovolní hasiči. Ti museli absolvovat výstup na zámeckou věž a další disciplíny v kompletní zásahové výstroji včetně nasazeného dýchacího přístroje. Další dvě kategorie byly pro veřejnost - pro muže a letos podruhé i pro ženy. Závodníci museli mít hasičský oděv, přilbu a rukavice. Dýchací přístroj o váze cca 14 kg měli na zádech. Kromě zdolání 113 schodů na zámeckou věž se přenášely i dva barely o váze cca 25 kg, přemísťovalo se také 80 kg závaží obouruční palicí a převracela se pneumatika od traktoru.

Mezi hasiči si nejlépe vedl Jaroslav Jerman z klášterecké jednotky dobrovolných hasičů. Na druhém místě skončil Petr Weinhofer z HZS Chomutov a bronzový byl Štepán Hloušek také z JSDH Klášterec nad Ohří. Ženskou kategorii letos nikdo nezastupoval. Mezi muži zvítězil Michal Smetánka, druhý skončil Lukáš Pařízek a třetí místo obsadil Miroslav Böhm.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru