Chomutovský vykradač domů dopaden. Během měsíce se vloupal do čtyř domů
Fotografie z místa vloupání. Zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutov - Několikrát pokoušel štěstí 46letý recidivista z Chomutova, který se měl během září podle zjištění policistů vloupat do čtyř domů v Chomutově a blízkém okolí. První tři případy se odehrály v průběhu jediného dne na začátku měsíce. K poslednímu vloupání, které se mu nakonec vymstilo, se měl odhodlat na konci září.

Do domů se dostával stále stejným způsobem, a to rozbitím skleněné výplně okna. K tomu použil například nalezenou cihlu nebo kámen. Z cizích obydlí si pak odnášel různé věci, mezi nimiž byly třeba notebooky, tablet, mobilní telefon, zlaté šperky anebo obálka s finanční hotovostí v částce přes 30 tisíc korun. Ve dvou případech domy pouze prohledal a nic z nich neodcizil. Škody, které měl svým jednáním napáchat, byly předběžně vyčísleny na přibližně 95 tisíc korun. Z této částky připadá 36 tisíc na škody způsobené poničením skleněných výplní oken a vybavení jednoho z domů. Na bezmála 60 tisíc pak byla odhadnuta hodnota odcizených věcí.

K dopadení podezřelého nakonec došlo po posledním vloupání do domu v ulici Bezručova. V dopoledních hodinách zaslechli sousedé z vedlejšího domu řinčení skla a šli se podívat, co se děje. Po chvíli viděli od domu utíkat muže a zalarmovali policii. Na základě toho se policejní hlídky okamžitě vydaly na místo a do okolí. O pár minut později a několik ulic dál si hlídka chomutovských dopravních policistů všimla muže, který odpovídal popisu podezřelého z vloupání, a zadržela ho. Dotyčný měl u sebe mimo jiné věci, které byly chvíli předtím v domě odcizeny. Jednalo se o notebooky a další elektroniku. Podezřelý se poté při výslechu přiznal ke všem zmíněným vloupáním. Důvodem jeho jednání prý byla tíživá finanční situace, do které se dostal poté, co byl v tomto roce propuštěn z vězení.

Vyšetřovatel muže obvinil ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, krádeže a poškození cizí věci. Protože byl dotyčný v minulosti opakovaně pro majetkovou trestnou činnost odsouzen a hrozilo, že bude v takovém jednání nadále pokračovat, podal komisař podnět k jeho vzetí do vazby. Soudce pak rozhodl o umístění obviněného do vazební věznice, kde si počká na rozhodnutí soudu. Za mřížemi může v případě prokázání viny strávit až tři roky.

Fotografie z místa vloupání. Zdroj: Policie ČR

1110chomutovvykradacdomudopaden2

1110chomutovvykradacdomudopaden3

 1110chomutovvykradacdomudopaden4

 1110chomutovvykradacdomudopaden5

 1110chomutovvykradacdomudopaden6

 Fotografie z místa vloupání. Zdroj: Policie ČR

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru