Zloděje zradilo jejich auto. Uvízli poblíž místa činu a byli dopadeni
Ilustrační foto CC0
Chomutov

Chomutov/Teplice - Chomutovští policisté sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci dvěma mužům ve věku 64 a 59 let z Teplicka. Ti se vloupali do areálu jedné firmy na Chomutovsku a ukradli z ní potraviny. Příliš štěstí ale neměli, jejich zaparkované auto totiž uvízlo na polní cestě a byli dopadeni nedaleko místa činu.

Muži na konci září přijeli na Chomutovsko a s vozidlem se vydali po polní cestě k areálu jedné firmy. Auto zaparkovali, přelezli plot a v areálu pak měli vniknout do nakladače a odcizit z něho nářadí. To pak použili k vypáčení okna administrativní budovy společnosti, kterým se dostali dovnitř. Z kuchyňky odcizili instantní polévky, kávu a kukuřičné plátky. Násilím se pokusili vniknout i do kanceláře vedení, což se jim však nepodařilo, a tak odešli pouze se zmíněnými potravinami. Venku si pak měli ze stromů ještě natrhat ovoce.

K jejich smůle se jim však z důvodu uvíznutí vozidla na polní cestě nepodařilo z místa odjet. Na podezřelé osoby pohybující se po obci pak svědci upozornili policii. Policejní hlídka vyrazila na místo, kde oba muže i s odcizenými potravinami zadržela a převezla na služebnu.

Popsaným jednáním vznikla firmě v důsledku poškození okna, rámu a dveří škoda vyčíslená na 20 tisíc korun, odcizené potraviny měly přitom hodnotu jen kolem tří stovek.

Mladšímu z podezřelých, který byl v roce 2020 propuštěn z vězení, hrozí právě kvůli opětovnému spáchání majetkového trestného činu v případě uznání viny až tříletý pobyt za mřížemi. Jeho starší známý by mohl být potrestán až dvouletým odnětím svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru