Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Další úspěšnou realizaci mají za sebou kriminalisté z chomutovského TOXI týmu. Měsíce práce, v rámci které byl detailně rozpracován poznatek o možné drogové trestné činnosti muže z Chomutovska, přinesly začátkem prosince ovoce. Kriminalisté na základě množství získaných operativních informací svědčících o distribuci pervitinu zmíněným mužem, provedli ve spolupráci se členy Zásahové jednotky Ústeckého kraje domovní prohlídku a prohlídky nebytových prostor v místě jeho bydliště a na přilehlých pozemcích.

"Při domovní prohlídce byla nalezena bílá krystalická látka o váze přesahující 10 gramů. Mnohem větší „úlovek“ však kriminalisté zajistili na přilehlých pozemcích. Na nich našli v různých nádobách, v láhvích a igelitové tašce celkem 1.498 gramů krystalické látky, přičemž podle orientačního testu se jednalo o metamfetamin. Nádoby s obsahem metamfetaminu byly na pozemcích různě ukryty, část byla zahrabána v zemi, jedna nádoba byla dokonce zavěšena na stromě," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Kromě drog zajistili policisté také finanční hotovost, cihličky ze žlutého kovu o celkové hmotnosti přes 380 gramů anebo střelnou zbraň.

https://www.youtube.com/watch?v=PLMLFsen2dI

"Krátce po zadržení vyšetřovatel 45letého muže obvinil ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Jednání obviněného mělo spočívat v distribuci pervitinu na Chomutovsku, a to zejména v obci, kde dotyčný sám bydlel a v přechovávání této drogy za účelem její distribuce," dodala mluvčí.

Na základě podnětu vyšetřovatele a následně návrhu státního zástupce rozhodl soudce o umístění obviněného do vazby. S ohledem na značné množství zajištěného pervitinu mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

FOTO

1912drogy1

1912drogy3

1912drogy4

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru