Trojice mladíků dva dny přepadala jiné chlapce v Jirkově! Kvůli pár stovkám
Jirkov. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - V minulém týdnu zahájil vyšetřovatel trestní stíhání třech mladistvých osob z Chomutovska, které se v průběhu dvou dní měly dopustit dvou loupeží v Jirkově. Podle zjištění kriminalistů měl mít každý ze tří mladíků na loupežích různý podíl.

K první události došlo minulé pondělí v podvečer. Na cestě u Podkrušnohorského přivaděče měli dva mladíci, kteří byli ve skupince dalších osob, oslovit tři kolemjdoucí nezletilé chlapce jdoucí společně po cestě s tím, zda mají peníze. Bezprostředně poté se útočníci pokusili od napadených získat některé jejich věci. "Jeden z agresorů se napadenému snažil vytrhnout z ruky mobilní telefon, a když se mu to nepodařilo, měl ho udeřit pěstí do obličeje. Mezitím měli jeho kumpáni šacovat dalšího z přítomných chlapců a prohledávat mu kapsy oblečení. Tam však nic neměl, tak mu jeden z nich sebral alespoň batoh, v němž byla mimo jiné finanční hotovost přes 200 korun," uvedla mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Už následující den se podobný incident na jiném místě v Jirkově opakoval, přičemž někteří útočníci z předchozího dne se zapojili znovu. Skupinka mladíků před sedmou večer opět oslovila kolemjdoucí. Znovu se jednalo o tři nezletilé chlapce, avšak jiné než předchozího dne. Dotyční se jich měli ptát, jestli nemají nějaké petardy a chtěli, aby jim ukázali kapsy a poté i tzv. ledvinku. "Jednoho z chlapců pak měli připravit o několik stovek korun, které mu sebrali z jeho peněženky," dodala mluvčí.

Poté, co policisté věc prověřili, obvinil vyšetřovatel tři mladíky ze spáchání provinění loupeže. Vzhledem k tomu, že se jedná o mladistvé osoby, hrozí jim v případě prokázání viny u soudu uložení trestů odnětí svobody až do výše pěti let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru