Technické služby mají nový vůz. Umí spočítat, kolik odpadu vyprodukují lidé z jedné ulice
Foto: Technické služby města Chomutova
Chomutov

Chomutov - Sotva se v garáži technických služeb zabydlel nový svozový vůz pořízený v listopadu, flotilu strojů rozšířil druhý. Ten umí svážet odpad z klasických nádob i z polopodzemních kontejnerů. “Je důležité modernizovat vozový park. Nové vozy nabízí nejen různé chytré technologie, které zefektivní naší práci, ale také umí ušetřit náklady na svoz a zaručují vyšší bezpečnost,” odůvodnil ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek. Vůz si technické služby pořídily díky finanční podpoře Staturtárního města Chomutova.

Nový MAN TGS má tři nápravy a nástavbu s lineárním lisováním odpadu, díky čemuž je nástavba při svozu kapacitně maximálně využitá. “Navíc je vozidlo vybaveno hydrarulickým jeřábem, abychom mohli vyvážet kromě klasických i polopodzemní kontejnery,” doplnil vedoucí dopravy Jaroslav Dolník.

Stejně jako v listopadu pořízený vůz, má i tento moderní statický vážní systém. Ten umí ihned informovat o stavu zaplnění nástavby, navíc má posádka přehled i o tom, kolik odpadu sveze z daného úseku. Díky tomu může zefektivnit svou práci. “Máme přehled o množství odpadu, které vyprodukují například lidé v jedné ulici nebo v jedné části města a můžeme tomu přizpůsobit naší práci,” vysvětlil vedoucí.

Vůz má v přední i zadní části umístěné kamery, což zvyšuje bezpečnost posádky i veřejnosti. Nosnost vozidla je přes devět tun, nástavba pojme až jednadvacet kubíků odpadu. Technické služby budou tento stroj využívat ke svozu směsného i separovaného odpadu z ulic Chomutova.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru