Muž přišel do hospody se zbraní. Vyhrožoval nejen hostům
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Chomutov

Chomutov – Ve vazební věznici může nad svým počínáním přemýšlet 61letý muž, který se podle vyšetřovatele měl dopustit hned několika trestných činů.

V závěru loňského roku měl v jedné chomutovské hospodě vykřikovat, že ji podpálí, a přitom měl ještě vyhrožovat zabitím a podříznutím své přítomné manželce, která s ním již nežije. Přestože byl incident řešen policií, po pár týdnech dotyčnému asi odtrnulo a koncem března si své „hospodské vystoupení“ zopakoval, tentokrát však měl u sebe zbraň. „Před několika dny měl ve stejné restauraci vést mezi hosty řeči, že je zastřelí a pak zabije i sebe. Tomu byla znovu přítomna i jeho manželka. Ta navíc v jeho brašně, kterou měl během výhružek zastřelením u sebe, objevila dlouhou střelnou zbraň. Během jeho návštěvy toalety zbraň schovala a dotyčného nakonec zadrželi přivolaní policisté," popsala událost policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Ti mu při dechové zkoušce naměřili téměř 2,5 promile alkoholu. Svou roli sehrál alkohol i při prvním incidentu na konci prosince. Tehdy muž nadýchal bezmála 2 promile.
Tentokrát se agresor po svém zadržení již na svobodu nedostal. Poté, co ho vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestných činů výtržnictví, nebezpečného vyhrožování a nedovoleného ozbrojování, byl obviněný na základě jeho podnětu a návrhu státního zástupce soudem umístěn do vazební věznice. V případě soudem uznané viny mu hrozí až tříleté odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru