Všechny děti, které soutěžily, jsou velmi nadané. Foto: Jitka Fárová
Chomutov

Kadaň – V sobotu 11. května 2024 se v Kulturním domě Orfeum Kadaň konal 15. ročník akce Talent 2024. Velkého finále se zúčastnili vítězové z celé republiky ze semifinálového kola. To proběhlo v listopadu 2023 v Chomutově. Akce je pro děti z nízkoprahových zařízení, dětských domovů a výchovných zařízení.

„Jsou to děti, které často jsou ze sociálně znevýhodněného prostředí a je pro ně mnohem obtížnější rozvíjet svůj talent, než pro děti, které žijí v ekonomicky zajištěných rodinách,“ řekla předsedkyně výboru pro národnostní menšiny Zastupitelstva Ústeckého kraje Karolína Žákovská.

1405talent6 3d71c

1405talent7 47971

Soutěžilo se v kategorii hudební a umělecké, a to ve věkových skupinách 6 – 14 let a 15 – 26 let.

„Podstatou celé akce je, aby děti zažívaly něco krásného, něco hezkého, protože někteří mají složitý a pohnutý život, proto soutěž také podporujeme,“ uvedl náměstek hejtmana Ústeckého kraje a porotce Jiří Kulhánek.

1405talent1 b40bb

1405talent3 8a20d

1405talent2 940a2

Akci zorganizovalo Světlo Kadaň. „Vystoupení mají neuvěřitelnou kvalitu, děti jsou talentované, nadšené pro věc,“ popsal ředitel sekce služeb pro děti a mládež Světlo Kadaň Filip Ráža.

1405talent4 df70f

Všechny účinkující odměnilo publikum, které zaplnilo kulturní dům do téměř posledního místa, bouřlivým potleskem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru