Slavnost Den mateřství si v Nemocnici Kadaň nenechaly ujít nastávající maminky, ani ty, které zde přivedly na svět své děťátko. Foto: Nemocnice Kadaň
Chomutov

Kadaň – Poprvé od roku 1978 otevřela veřejnosti své brány zahrady Nemocnice Kadaň a uspořádala akci tak velkých rozměrů. Den mateřství přilákal více než 600 návštěvníků, kteří přijeli také ze vzdálenějších Karlových Varů, Vejprt, Blšan, Mostu, Bíliny, Žatce nebo Podbořan. 

Vyšlo krásné slunečné počasí, program přednášek běžel podle plánu a moderátor skvěle bavil hosty celé odpoledne. 

Stánky dětského a gynekologicko-porodnického oddělení praskaly ve švech. „Naše primářky, lékařky, sestřičky, porodní asistentky, fyzioterapeutka, laktační a nutriční poradkyně neúnavně odpovídaly na každou otázku o první pomoci dětem, o kojení, o rehabilitaci dětí, o centru aktivního porodu, o šátkování, bylinné napářce, aromaterapii nebo porodech do vody. Vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení prováděla prostory porodnice několik početných skupin zájemců," popsala slavnostní odpoledne marketingová specialistka Karolína Odlasová. 

O děti bylo skvěle postaráno v dětském koutku Slunečnice, kde se zabavily malováním porcelánových srdíček nebo se vyřádily v kuličkách či skákacím hradě a užily si dostatečně i Maxipsa Fíka s Ájou, kteří přecházeli z dětského koutku k hlavnímu pódiu. Na pohodové atmosféře celého odpoledne se velkou měrou podepsal i moderátor Petr Píďan Stehlík, který právem patří k nejvyhledávanějším moderátorům nejen v regionu. 

„Náš špičkový tým z kuchyně napekl a připravil přes 2 000 kusů muffinů, slaných závinů, lineckého pečiva, jahod se šlehačkou a dalších dobrot a naše recepční se postaraly o nejen krásnou výzdobu, registraci a informace u vstupu, ale také nafoukly stovky barevných balónků pro děti. „Neviditelnou“ snahu všech uklízeček a údržbářů je třeba také zmínit, protože právě oni se postarali o to, aby bylo ve všech prostorách po celé odpoledne čisto a uklizeno," vyzdvihla zapojení veškerého personálu nemocnice Karolína Odlasová.

Celý tým věří, že se návštěvníkům první Den mateřství líbil. Cílem bylo otevřít brány nejen zahrady a porodnice, ale i celé nemocnice a dostat se zase o něco blíž budoucím i stávajícím maminkám, dětem a celým rodinám a to se, zcela určitě, povedlo. 

Den mateřství se uskutečnil díky laskavé podpoře partnerů Nemocnice Kadaň. Hlavním partnerem byla Skupina ČEZ.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru