Klášterec nad Ohří – Klášterec dnes, ve čtvrtek 10. března, znovu po roce vyvěsil na radnici tibetskou vlajku. Město se tak opět připojilo k mezinárodní kampani na podporu Tibetu s názvem Vlajka pro Tibet.

Foto: město Klášterec nad Ohří

Celosvětová kampaň připomíná tibetského povstání v roce 1959 proti čínské okupaci, které bylo násilně potlačeno a při němž zemřelo nejméně osmdesát tisíc Tibeťanů.

Akce Vlajka pro Tibet vznikla v západní Evropě v polovině devadesátých let minulého století s cílem poukázat na porušování lidských práv v Tibetu. V roce 1996 se k této kampani poprvé připojila také některá česká města. Letos se k akci připojilo více než sedm set obcí, měst, krajů či městských částí v celé České republice. V Klášterci bude vlajka vyvěšena i v příštích letech, rozhodla o tom rada města.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru