V Jirkově probíhá plošná deratizace města. Pozor na návnady!
Ilustrační foto Zdroj: CC0
Chomutov

Jirkov - Během měsíce října a listopadu bude v Jirkově probíhat deratizace města. Radnice proto vyzývá občany, aby si více hlídali malé děti a zvířata. Psy je vhodné venčit na vodítku.

Deratizační firma bude po městě pokládat návnady na hlodavce. Při náhodném požití návnady člověkem či domácím zvířetem je okamžitě nutné vyhledat lékařskou pomoc.

Při nálezu hlodavců se je nepokoušejte chytit nebo sami zneškodnit. Mnohem vhodnější je informovat o takovém nálezu městský úřad - odbor majetku města a útvar investic (474 616 443) nebo přímo deratizační firmu (Voma servis - 602 477 669).

Radnice dále vyzývá občany, aby nedávali volně krmivo toulavým kočkám. I když se jedná o dobrý úmysl, potravu následně žerou i holubi a potkani, jejichž populace se snaží město již několik let redukovat (odchyty holubů, plánované pravidelné deratizace apod.).

Město by též uvítalo, kdyby se k plošné deratizaci připojili také majitelé soukromých objektů a pozemků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru