Vichřice na horách: Silnice do Jáchymova, Vejprt a na Boží Dar jsou uzavřené. Nefungují mobily
Boží Dar v pondělí v jednu hodinu odpoledne. Zdroj: webkamera Boží Dar
Chomutov

Chomutovsko/Karlovarsko - Horské oblasti zasáhl v noci z neděle na pondělí a v pondělí silný vítr, který v poryvech dosahuje rychlosti orkánu. Uzavřít se musely některé silnice. Na Božím Daru trvá kalamitní stav.

Podle informací z Božího Daru jsou uzavřené silnice do Německa, Jáchymova a Vejprt. Komunikace jsou uzavřené formou sněhových bariér, nejsou tady totiž žádné závory. Ty dlouhodobě odmítají dopravní policie Karlovarského kraje a státní správa. Záchranným složkám by se ale teď velmi hodily. Město Boží Dar v tuto chvíli nikomu negarantuje vjezd ani výjezd z centra obce.

Obalené stromy sněhem a ledem praskají ve vichřici jako sirky. Škody na smrkových porostech ve vrcholových partiích Centrálního Krušnohoří budou zřejmě značné. Zakázán je vstup do obecních lesů a na běžecké tratě. Celý skiareál Klínovec a Boží Dar jsou mimo provoz.

Nadále na Božím Daru nefungují dva ze tří mobilních operátorů (T-Mobile a O2). V praxi to znamená, že nejrychlejší spojkou v případě, že je potřeba, je tady běžící člověk.

Horská služba Boží Dar nedoporučuje pohyb po hřebenech Centrálního Krušnohoří a město Boží Dar žádá, aby se občané a návštěvníci města pohybovali pouze v zastavěných plochách, a nikoliv na pláních a lesích v jeho okolí.

{article title="Rušná noc a ráno! Spadly tři desítky stromů, ulétl kus střechy"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

{article title="Přes hory přišel orkán! Stromy padají přes silnice a běžecké tratě, zavírají se skiareály"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru