Jirkov: Radní odvolali ředitele KVIZu Bedřicha Fryče. Kvůli práci na černo na Červeném Hrádku
Ilustrační foto Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Jirkovští radní odvolali ředitele Kulturního, vzdělávacího a informačního zařízení Jirkov (KVIZ) Bedřicha Fryče. Umožnil ve své organizaci nelegální práci a městu za to hrozí pokuta. Pochybení konstatoval Oblastní inspektorát práce pro Ústecký a Liberecký kraj.

Jak vyplývá z jeho protokolu, od 11. září do 30. listopadu 2017 pracovala na zámku Červený Hrádek namísto jedné brigádnice její příbuzná, která žádnou smlouvu neměla. Což je podle zákona nelegální práce. „Nyní jen čekáme na zahájení přestupkového řízení, ze kterého pro město vyplyne pokuta,“ dodala k tomu starostka Darina Kováčová. Ta se může pohybovat od padesáti tisíc do deseti milionů korun, byť nejvyšší sazbu vedení města neočekává.

Radní si nechali k protokolu inspektorů vypracovat také stanovisko městského právníka a na svém zasedání 14. ledna vše projednali se závěrem, že odpovědnost je na straně ředitele. „Nebylo to jednoduché rozhodnutí, protože pan Fryč toho pro město vykonal hodně. Ale jde o závažné manažerské pochybení a radní se na odvolání ředitele shodli jednohlasně,“ uvedla starostka s tím, že tak závažný přestupek nemůže město tolerovat.

Odvolání je platné k 31. lednu. Fryč musí opustit místo ředitele, zaměstnancem KVIZu zatím zůstává. Vedení města má v plánu pověřit vedením organizace dočasně některého ze zaměstnanců a ještě během ledna vyhlásit výběrové řízení na nového ředitele. Ten by mohl nastoupit v dubnu či květnu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru