Na Ohři se objevili chránění bobři. Tohle je důkaz. Ohlodané stromy po nich ale nikdo uklízet nebude
Takhle bobr dokáže "pokácet" strom. Zdroj: Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Na území města Klášterce nad Ohří na levém břehu řeky v lokalitě Zatopená v okolí zaústění Hradišťského potoka do Ohře byly podle informací od Povodí Ohře zjištěny stopy výskytu bobra evropského. Informuje o tom klášterecká radnice.

S výskytem bobrů jsou obvykle spojené dobře viditelné aktivity. Bobři svou činností mohou narušovat hráze, ucpávat koryta vodních toků, ale hlavně likvidují dřeviny nebo zemědělské plodiny v okolí rybníků a řek. Bobr většinou kácí dřeviny cca 50 metrů od břehu, jen výjimečně i dále. Nejčastěji se jedná o kmeny s průměrem 5–8 centimetrů, ale poradí si i s kmenem 70 centimetrů v průměru.

Povodí Ohře v této souvislosti upozorňuje, že nebude již “pokácené” dřeviny likvidovat, aby měl bobr dostatek potravy a neohlodával další nové stromy. Pokud budou některé poškozené dřeviny nebezpečné, Povodí Ohře je dokácí a ponechá na místě k okusu.

Bobr evropský je chráněn jak českou, tak evropskou legislativou. Jedná se o silně ohrožený druh.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru