Hasiči jeli zachránit přimrzlou labuť. Jejich pomoc ale nakonec nebyla potřeba
Ilustrační foto Zdroj:CC0
Chomutov

Kadaň - Neobvyklý výjezd mají za sebou hasiči z Kadaně. Jeli zachránit trpící labuť, která přimrzla k ledu, pták ale nakonec před jejich očima v pohodě odešel z ledu po svých.

Případ se stal v Pokuticích. Labuť měla být podle oznamovatele zamrzlá na řece Ohři. Pták se tam skutečně nacházel, ale zásah lidí nebyl potřeba. Labuť totiž nebyla přimrzlá, ani nijak zraněná. 

V období mrazů přijímají záchranné stanice pro handicapované živočichy a hasiči podobná hlášený o přimrzlých ptácích v ledu poměrně často. Většinou jde ale, stejně jako v tomto případě, o zbytečný výjezd, který navíc ohrožuje životy záchranářů.

Ptáci (hlavně labutě a kachny) na zamrzlé vodní hladině často pouze odpočívají, což z dálky může skutečně vypadat, jako by tam byli přimrzlí. Přitom si jen našli klidné místo, aby nebyli rušeni. Omezují totiž svůj pohyb a šetří energií, kterou potřebují na vlastní termoregulaci. Pokud nejsou zranění, jejich přimrznutí nehrozí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru