Takhle dopadl první prázdninový víkend na silnicích pod dohledem policie. Hlídky rozdaly stovky pokut
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj/Chomutov - Začátek prázdnin byl také v Ústeckém kraji ve znamení dopravně bezpečnostní akce. Od pátku do neděle policisté zkontrolovali 934 vozidel a zjistili celkem 356 dopravních přestupků. Na Chomutovsku bylo zkontrolováno 77 aut a zjištěno 22 přestupků.

V kraji policisté celkem za 331 dopravních přestupků uložili blokové pokuty ve výši 159 800 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 25 závažnějších přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, které policisté řešili ve 120 případech. Nepoužití bezpečnostních pásů zjistili policisté v 62 případech a nepoužití zádržného systému ve 12 případech. Celkem 52 vozidel bylo v nevyhovujícím technickém stavu. Pod vlivem alkoholu usedlo za volant 6 řidičů, u 3 řidičů byl pozitivní test na návykovou látku.

Na Chomutovsku policisté uložili 19 blokových pokut v celkové výši 15 200 korun. Tři přestupky pak byly oznámeny správnímu orgánu. Neukáznění řidiči i tady nejvíce porušovali maximální povolenou rychlost, v menším počtu pak bylo zjištěno nepoužití bezpečnostních pásů a jeden přestupce požil před jízdou alkohol.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru