Dlouhodobě nezaměstnaní půjdou uklízet město, pracovat začnou od května
Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Dlouhodobě nezaměstnaní Jirkované pomohou s úklidem města. Radnice využije znovuobnovené veřejné služby a „povolá´ do ní prvních 20 lidí, kteří začnou pracovat od května. „Měli by uklízet a dohlížet na pořádek v okolí svého bydliště,“ dodává Libor Duchoň z městské sociální firmy ONZA.

Veřejná služba má motivovat k práci lidi na sociálních dávkách. Příspěvek na živobytí se jim bude nově počítat z nižšího minima. Pokud ale odpracují alespoň dvacet hodin měsíčně, dostanou se zhruba na původní úroveň. A když odpracují hodin třicet, o pár stovek si přilepší.

Vedení města veřejnou službu vítá. „Město bude čistější a dlouhodobě nezaměstnaní si udrží pracovní návyky. Někteří už totiž získali pocit, že úřad práce je jejich zaměstnavatel,“ podotýká místostarostka Dana Jurštaková.

Kdo má o veřejnou službu zájem, měl by se informovat na úřadě práce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru