Loď zaklíněná pod jezem na Ohři děsila vodáky, hasiči ji nemohli vyprostit
2x foto zdroj: HZS Karlovarského kraje
Chomutov

Stráž nad Ohří - Převrácená loď, zaklíněná pod přírodním jezem u Stráže nad Ohří, si několikrát vyžádala výjezd hasičů.

Po prvním oznámení, kdy hasiči na místě zjistili, že loď je ve vodě již několik dní, posádka je v pořádku v bezpečí již doma, majitel lodě o situaci ví a není možné kvůli silnému proudu loď bezpečně z jezu vyprostit, tak na místo hasiči vyjížděli ještě dvakrát. I v následujících dnech přijali hasiči na tísňovou linku oznámení od dalších projíždějících vodáků zprávu o potopené lodi.

"I když bylo velmi pravděpodobné, že se vždy jedná o stejnou událost, žádní záchranáři si nemohou dovolit podcenit přijatou informaci a především nemohou po telefonu zcela vyloučit, že by se mohlo jednat o jinou událost. Při posledním oznámení byl proud v řece slabší než v předchozích dnech, hasičům se tak podařilo loď z vody vytáhnout a předat majiteli," informují hasiči z Karlovarského kraje na svém Facebooku.

V sobotu pak hasiči znovu vyjížděli ke Stáži nad Ohří, kde měli hlášenou záchranu z vody. Opět se zde převrátila loď s vodáky a podle oznámení na tísňovou linku se vodáci nemohli sami dostat z vody na břeh. V době příjezdu hasičů na místo již byli vodáci venku z vody, hasiči tak provedli kontrolu všech na místě, další zásah naštěstí nebyl zapotřebí.

2607ohre2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru