Policisté si na Chomutovsku posvítili na motorkáře. Padlo celkem 49 pokut
Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Minulý víkend se řidiči v okrese Chomutov mohli na silnicích častěji potkat s dopravními policisty. Ti se totiž zapojili do krajské dopravně bezpečnostní akce.

Předmětem zájmu dopravních kontrol bylo dodržování povinností ze strany motocyklistů, dodržování stanovených rychlostí, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, kontrola technického stavu vozidel apod. Hlídky také zjišťovaly, zda řidiči nejsou pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Kontroly byly směřovány zejména do míst s vyšší hustotou provozu, kde častěji dochází k dopravním nehodám.

Během akce bylo zjištěno 50 dopravních přestupků, z nichž většina (32) spočívala v překročení nejvyšší povolené rychlosti jízdy. Dalšími přestupky, které policisté zjistili, bylo držení telefonu při řízení, nevyhovující technický stav vozidla nebo nepředložení dokladů o pojištění odpovědnosti.

Kromě toho byl přistižen i jeden řidič, který byl pod vlivem návykové látky.

"V průběhu trvání akce byli zjištěni pouze dva motocyklisté, kteří porušili předpisy, a byla jim uložena pokuta. Celkem policisté „rozdali“ 49 pokut v celkové částce 27.600 korun. Jeden přestupek oznámili k vyřízení příslušnému správnímu orgánu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru