V Chomutově rekonstruují zastaralé vodovody a kanalizace, tady všude můžete narazit na dělníky
Foto zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Město Chomutov koordinuje s dalšími vlastníky rekonstrukce sítí, zastaralých řádů a nových asfaltových krytů. Přestože většina inženýrských sítí pod povrchem vozovek není ve vlastnictví města, snaží se s ostatními vlastníky v maximální míře práce koordinovat a co nejméně omezovat řidiče a chodce.

„Máme snahu spolupracovat a v případě, že víme třeba o plánované výměně vodovodního potrubí, snažíme se ve stejném čase připojit i s městskou investicí do nového povrchu vozovky. Zkrátka v jednom čase udělat maximum prací a do lokality se nevracet opakovaně,“ uvedl náměstek primátora David Dinda zodpovědný za rozvoj a investice města.

Na Příkopech

Předpokládané dokončení všech stavebních prací v ulici Na Příkopech ja plánováno do konce září roku 2021. Kompletní rekonstrukce zastaralého vodovodu a kanalizace je hotová. Ve směru od Okresního soudu je položený nový asfaltový kryt a obnova povrchu nyní běží v opačném směru.

Školní

Rekonstrukci plynovodu ve Školní ulici provádí společnost STAMOZA, spol. s.r.o. a společnost REVIS – Praha, spol. s.r.o. Doprava je v místě prací částečně omezena a motoristy dopravní značení provádí přilehlými ulicemi. Předpokládaný konec veškerých prací je v listopadu letošního roku.

Wolkerova

Kanalizace a vodovod prochází kompletní rekonstrukcí v ulici Wolkerova. Po dokončení prací v rámci řádů dostane ulice nový asfaltový kryt. Veškeré práce na sebe navazují tak, aby byla ulice brzy průjezdná. Stavební práce postupují dle harmonogramu a měly by být hotové do konce srpna roku 2021.

Přísečnická

V Přísečnické ulici město provedlo plánovanou II. etapu rekonstrukce ulice. Nyní probíhají dokončovací práce, které neovlivňují průjezdnost ulice.

Maroldova a Přemyslova

Rekonstrukci stávajících trubních vedení vodovodu a kanalizace v Maroldově a Přemyslově ulici realizuje pro SVS a.s. společnost SMI-ČR s.r.o. Dle plánovaného harmonogramu by mělo být vše hotové do konce srpna tohoto roku.

Jiráskova

Ulice Jiráskova také hostí stavební dělníky. Společnost SVS a.s. v této ulici rekonstruuje vodovod a kanalizaci. Veškeré práce by měly skončit v září letošního roku.

Moravská

V této ulici probíhají práce nejen pro SVS a.s. ale i pro GasNet, s.r.o., to znamená práce na vodovodu, kanalizaci i plynovodu. V Moravské ulici bude I. etapa hotová do konce srpna a následně rekonstrukce plynule přejde do další etapy, která by měla skončit do listopadu 2021.

Bližší informace o dopravním omezení naleznete na webových stránkách města a informace o výlukách na stránkách Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru