S tradičním kornoutem do první třídy nastoupilo v letošním roce 493 prvňáčků
Foto zdroj: Město Chomutov
Chomutov

Chomutov - V roce 2021 nastoupilo do chomutovských základních škol 493 prvňáčků. Léto skončilo a s ním i školní prázdniny. Prvňáčkům ale dnešním dnem začíná další kapitola plná dobrodružství a nových poznatků.

„V následujících devíti letech se naučíte mnoho zajímavých a hlavně důležitých věcí. V první třídě především číst, psát a počítat. A tak mi nezbývá nic jiného, než vám všem popřát mnoho zdaru a rodičům pevné nervy. Věřím, že se žákům bude na základní škole líbit a učení jim půjde na výbornou,“ přivítal prvňáčky náměstek primátora pro školství Milan Märc.

Pro 493 chomutovských prvňáčků město Chomutov připravilo pamětní list a velké desky na sešity. „Každý prvňáček od města dostal opravdu velké školní desky, aby měl dostatek místa na všechny sešity a obrázky, kterých bude určitě nespočet. Inspirovat je k tvorbě mohou právě školní desky, na kterých je městská věž,“ doplnil náměstek Milan Märc.

Při slavnostním zahájení školního roku 2021/2022 byla možná přítomnost dvou zákonných zástupců na jednoho žáka 1. ročníku. V rámci platných vládních opatření musely mít osoby ve třídě zakryté dýchací cesty a po ukončení slavnostního přivítání bezprostředně opustit prostory školy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru