Chomutovskou věž rozzáří barvy české trikolory, město se připojí k oslavám významného výročí
Chomutovská věž bude oděná do barev trikolóry. Foto zdroj: Město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Československá obec legionářská slaví 100 let od svého založení. 3. září 2021 bude v rámci stého výročí nasvícena barvami české trikolory budova Národního muzea v Praze. Město Chomutov se k oslavám významného výročí symbolicky připojí.

"Barvami české trikolory nasvítíme chomutovskou věž na náměstí 1. máje. Vzdáme tak hold všem veteránům a členům této organizace,“ vysvětlil primátor města Chomutova Marek Hrabáč.

Československá obec legionářská slaví 100 let od svého založení. V meziválečném Československu tvořilo největší veteránskou organizaci 50 tisíc členů. Od okupace v roce 1939 bylo uskupení až do roku 1945 zrušeno a část členů se zapojila do protinacistického odboje. Následný nástup komunistického režimu organizaci znovu protiprávně zrušil a obnovit se ji podařilo teprve po pádu totality.

K symbolické podpoře 100. výročí založení Československé obce legionářské se připojí i Muzeum Na Kočičáku formou účasti členů v legionářských uniformách u Městské věže v Chomutově od 20.00 do 21.00 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru