Ajax bude radit školákům v Jirkově. Jeho zápisník rozdávají po školách preventisté
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Se zahájením nového školního roku 2021/2022 začala městská policie s přednáškami v rámci prevence kriminality. Žáci základních škol se budou pravidelně setkávat s preventisty kriminality MěP Jirkov, kteří je budou seznamovat s různými tématy.

V říjnu probíhají přednášky v přípravných, prvních a druhých třídách v duchu seznámení se s prevencí kriminality Městské policie Jirkov. Strážníci předvedli dětem, jaké vybavení k výkonu služby používají a následně si děti vybarvily i omalovánky s tématem vozidel integrovaného záchranného systému.

Ve druhých ročnících všech škol preventisté rozdali na 150 vydání Zápisníku AJAX. Jedná se o jakousi učebnici – pracovní sešit, který seznamuje děti s jednotlivými problematikami nenásilnou formou a využívá věku, kdy už děti umí číst a psát a stále rády přijímají nové vědomosti formou hry. Zápisníkem děti „provází“ policejní pes Ajax. Preventisté budou do škol pravidelně docházet každý měsíc a s dětmi s tímto zápisníkem pracovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru